Sådan optimerer du Windows-computeren til livestreaming

I dag er der rigtig mange, som vælger at skrotte tv’et for at streame på deres Windows-laptop eller andre mobilenheder. I dag er folk nemlig træt af reklamer eller genudseendelser af de samme 10 programmer, og de vil i stedet have mere kontrol over, hvornår og hvad de ser. 

 
På den måde kan man smide sig i sengen og se Netflix, eller se tv-shows eller europamesterskabet i fodbold med kun ét klik og større online sikkerhed. Men det kommer nok ikke som en overraskelse, at man skal passe på, når man bevæger sig online. Her kigger vi nærmere på, hvordan du sikrer din Windows-computer, så den er klar til at streame i bedste kvalitet. 

Tjek forbindelsen 

Hvis du vil være sikker på, at forbindelsen ikke forstyrres af andre programmer, så skal du først og fremmest tjekke, at forbindelsen fungerer. Tjek eventuelt din internethastighed for at se, om det virker så pålideligt som lovet af din internetudbyder. 

Når du har gjort det, så skal du prøve at tjekke, hvor mange programmer eller enheder er tilsluttet. Det kan nemlig gå ud over forbindelsen, hvis for mange enheder forsøger at komme online på samme tid. Sæt de apps, som du ikke bruger, offline, mens du streamer. 

Opdateringer 

Hold dit Windows 10 opdateret! Når du opdaterer din PC, sørger du for, at den altid er i tip-top stand – både når det kommer til sikkerhed og funktionalitet. Det er også altid en god idé at tjekke, om din browser har brug for opdateringer, da det ellers kan udsætte dig for virusser eller andet skadelig malware. En opdateret browser er også med til at give en forbedret brugeroplevelse. 

Antivirus 

Apropos virus, så bør du uden tvivl installere et antivirusprogram. Men ikke bare hvilket som helst program. Hvis du vælger et premium antivirusprogram, får du nemlig flere funktioner som bl.a. administration af adgangskoder og blokering af reklamer, så du let kan logge ind og se din yndlingsserie eller EU i fodbold 2021 uden forstyrrelser. Du kan tage et kig her på siden, hvis du gerne vil se vores anbefalede produkter. 

VPN 

VPN er også et super godt værktøj til streaming online. Det kan især være smart, hvis du gerne vil se film eller sportskampe, som du ikke kan tilgå fra Danmark. Med en VPN kan du nemlig skjule din nuværende placering og få det til at se ud som om, at du befinder dig et andet sted. Hvis du gerne vil se italiensk fodbold, kan du connecte til RAI1, mens fransk TV måske kan give dig adgang til eksklusivt indhold fra Ligue 1

I år kan denne funktion være ekstra vigtigt, da EM fodbold 2021, som starter den 11. juni, spilles i 11 lande. Du vil ikke gå glip af scoringer, resultater og statistikker, hvis du skal følge med og blandet andet oddse på din favorit. Der er virkeligt lagt op til dramatik! 

En VPN giver også endnu et sikkerhedslag til din Windows PC, som der sammen med antivirus og regelmæssige opdateringer er med til at sikre streaming i høj kvalitet. 

Enable registration in settings - general