De bedste antivirusprogrammer til Windows 10

Vi bør alle kende til reglerne om, hvordan vi beskytter vores privatliv og holder Windows 10 Home sikker. Klik ikke på mistænkelige links, lad være med at downloade programmer fra tvivlsomme sider, lad være med at åbne uventede e-mails og beskeder fra ukendte afsendere, del ikke ud af din personlige information, brug sikre kodeord, og hold din Windows-software opdateret.

Du kan også tage nogle ekstra forbehold for at sikre dig, at du er sikker, når du går online på din computer: Brug en password-manager til at holde styr på dine login-oplysninger, en VPN til at beskytte din internettrafik og en app, der kan kryptere dine beskeder fra start til slut, så folk ikke kan spionere på din kommunikation.

Vores anbefalinger

Men hvis du er på udkig efter en legitim software, som kan holde din Windows-enhed sikker, er et godt udgangspunkt at køre en af de bedste antivirusprogrammer. De bedste antivirusløsninger og -værktøjer holder øje med dine downloadede programmer og er på udkig efter inficeret software og mistænkelig softwareadfærd.

Og her er det første, du bør vide om de bedste antivirusprogrammer og -produkter: Microsoft Defender – det gratis antivirusprogram og sikkerhedssoftware, som kommer gratis med Windows 10, og som indtil for nylig har Microsoft Windows Defender – gør et godt stykke arbejde, når det kommer til at beskytte din PC.

Man kan dog argumentere for, at hele Windows’ sikkerhedsøkosystem er sundere, når brugere ikke er afhængige af en enkelt virksomhed til at beskytte dem mod virus og malware. Hvis du foretrækker robust diversificering af platforme, kan du nemt finde solid virus- og malwarebeskyttelse hos en tredjepartsudbyder af sikkerhedssystemer, som sagtens kan vogte din PC.

I den forbindelse har vi lavet en liste over de bedste antivirusløsninger til Windows 10. Listen omfatter både gratis antivirusprogrammer og løsninger, som du skal abonnere på. Udvalget af disse antivirusprogrammer er baseret på en kombination af anbefalinger fra uafhængige tredjeparter som har testet og sammenlignet antivirusprogrammer.

Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus er et prisvindende antivirusprogram, som arbejder meget godt sammen med Windows 10-computere. Det tager kun meget lidt på ressourcerne, så selv når virusscanningen er i gang, opdager man det knapt.

Bitdefender beskytter din computer på forskellige måder. Virusdefinitioner opdateres regelmæssigt, så helt som du vil forvente, er du beskyttet mod selv de nyeste malwaretrusler. Men Bitdefender omfatter også flerlagsbeskyttelse mod ransomware og personlig VPN, som gør, at du kan surfe på internettet uden at blive tracket. En password-manager, beskyttelse af onlinebetalinger, beskyttelse på sociale netværk og redningstilstand fuldender et veludvalgt sæt af sikkerhedsværktøjer.

Bitdefender Antivirus Plus 2020 kan fås til Windows 10, 8.1, 8 og Windows 7 (SP1). Det understøtter ikke MacOS, Android og iOS.

Kaspersky

Kaspersky Antivirus er af forskellige årsager en af de bedst kendte navne inden for internetsikkerhed. Den primære årsag er antallet af priser, som Kaspersky har vundet for deres Total Security internetsikkerhedsprodukt. Du kan nok regne ud, at Total Security er rigtig god til at beskytte mod virus og malware, men du får også en masse andre funktioner.

En god fordel ved Kaspersky Total Protection, som du nok ikke finder hos nogen af de andre antivirusudbydere på denne liste, er den tosidede firewall, som er inkluderet i pakken. Den gør, at dit system er fuldstændig beskyttet mod både indgående og udgående trafik. Derudover tilbyder Kaspersky Total Security webcambeskyttelse, en VPN, udnyttelsesbeskyttelse, kodeordsbeskyttelse, en filmakulator og mange andre funktioner, som du måske ikke forventer fra et gennemsnitlig antivirusprodukt.

Kaspersky Total Security giver beskyttelse på op til fem enheder. Du kan hæve dette til 10 enheder for en lille prisstigning. Det understøtter Windows 10, 8.7 og 8.1 samt MacOS X, Android og iOS.

Bedste gratis: Microsoft Windows Defender

Microsoft Windows Defender Security Center er forudinstalleret på Windows 8.1 og Windows 10, men det er blevet forbedret betydeligt over de seneste versioner af Windows Defender. Det giver rigtig god beskyttelse mod virus og malware, men inkluderer også en firewall, en sikker boot-funktion og heuristisk overvågning, som noterer, når noget ikke er, som det plejer.

Windows Defender tilbyder definitionsbaseret beskyttelse mod virus, malware, trojanske heste, ransomware og andre trusler i realtid. Du kan også få forældrekontrol samt scanning af USB-enheder, eksterne harddiske og diskdrev. Windows Defenders brugervenlighed er også blevet forbedret med en grafisk brugerflade, som er nem at navigere og har beskrivelser til førstegangsbrugere og dem, som ikke ved, hvordan de bør være beskyttet og hvorfor. Superbrugere kan justere omfanget af antivirusscanningen og firewallen, og de kan endda lave ændringer på registerniveau, så de får mere kontrol over deres Windows-PC.

Windows Defender er kendt for ofte at opfange JavaScript og andet programmeringskode som falske positiver, når det gælder sikkerhedstrusler. Men ser man bort fra den ene fejl, er Windows Defender Security System en fantastisk gratis løsning til en computer, som måske ellers ikke vil være beskyttet.

Avast Gratis Antivirus

Avast Gratis Antivirus er en komplet antivirusservice, som beskytter mod virus, malware, trojanske heste og andre former for angreb. I år 2018 vandt det prisen for Årets Produkt fra AV-Comparatives, og det ligger konsistent højt placeret i testen AVTest Best Antivirus Software i kategorien Windows Home Users.

Udover at være nemt at navigere var en af de ting, som vi, under testen af Avast Gratis Antivirus, bed mærke i, var muligheden for at downloade, installere og bruge programmet uden at skulle indtaste nogen form for personidentificerende information, herunder e-mailadresse. I betragtning af at programmet er gratis, får man også en sikkerhed, der er i top. Avast tilbyder definitionsbaseret scanning, heuristisk overvågning, opsporing af ransomeware og en gaming-tilstand, som gør, at man kan spille og streame uden at blive distraheret. Avast Free Antivirus omfatter også nogle premium-funktioner såsom WiFi-scanner og password-vault.

Avast kan fås til Windows 10, 8.1, 8, 7 (SP1 eller højere), Vista og XP samt MacOS og Android.

Norton 360

Symantecs Norton-produkter er nærmest synonym med antivirusbeskyttelse; så længe har virksomheden eksisteret. Så det er ikke nogen overraskelse, at Norton 360s LifeLock Select er løsningen, når det gælder komplet og dybdegående beskyttelse, som nogle internetbrugere ønsker. Dette produkt har alt, du behøver, for at beskytte din computer og dine enheder mod virus, malware og internettrusler som eksempelvis identitetstyveri.

Udover den almindelige antivirusbeskyttelse, som du kan forvente fra ethvert Norton-produkt, tilbyder Norton 360 med LifeLock Select også en sikker VPN, kreditovervågning og 100 GB backup lagringsplads i skyen. Med 360 med LifeLock Select får du også Dark Web-overvågning, webcamsikkerhed, alarmer vedrørende personnummer og kreditinformationer og en lang række andre funktioner. For brugere, som ikke blot ønsker at være beskyttet mod antivirus og malware, men også mod andre trusler, som de kan løbe ind i, tilbyder denne komplette pakkeløsning stort set alt, du nogensinde får brug for.

Selvfølgelig følger der også et højere prisskilt med denne løsning sammenlignet med andre produkter på denne liste.

McAfee

Tidligere har McAfee haft ry for at være en knap så god løsning, hvad angår antivirusbeskyttelse på Windows-computere. Det er, fordi McAfee konstant kom i konflikt med forskellige aspekter af styresystemet. Disse tider er forbi. Siden 2016 har McAfee støt forbedret sig, og det fungerer nu upåklageligt på Windows 10 og andre Windows-versioner.

Det er godt, for McAfee Total Protection tilbyder et fremragende udvalg af beskyttelsesprodukter, som omfatter antivirus, beskyttelse mod ransomeware, en filmakulator, en firewall, netværksovervågning og en password-manager. Tilføj så beskyttelse mod identitetstyveri samt forældrekontrol, og du har et omfattende antivirusprogram, som er designet til at beskytte dig mod enhver trussel, som du støder på enten online eller via e-mail.

AVG Internet Security

AVG Internet Security er et førsteklasses antivirusprogram fra AVG. Det er stadiet over AVGs gratis antivirusprogram og tilbyder beskyttelse mod virus, malware, trojanske heste og andre internettrusler.

Udover de almindelige muligheder for enten hurtige eller komplette scanninger, som de fleste antivirusprogrammer tilbyder, får du med AVG Internet Security også brugervenlige scanninger af USB- og DVD-drev, individuelle filer og mapper samt e-mails og vedhæftede filer. Selvfølgelig finder du også beskyttelse mod ransomware samt privatlivsbeskyttelse, men AVG Internet Security omfatter også en udvidet firewall og webcambeskyttelse.

Den eneste ulempe ved AVG Internet Security er, at de konstant forsøger at få dig til at opgradere til den store pakke AVG Ultimate.

Enable registration in settings - general