Codecs til Windows 10

De bedste videocodecs-pakker til Windows 10 Home kan hjælpe brugeren med effektivt at løse problemer med afspilninger af videoer i visse formater. Windows 10s Media Player understøtter et bredt udvalg at filformater, blandt andet MP3, MP4, WMV, AVI osv.

I øjeblikket findes der dog et hav af forskellige filformater på markedet. Derfor er det ikke sikkert, at alle filformater kan fungere lige godt i medieafspillere til Windows 10. Dermed kan brugeren opleve at codec ikke er understøttet, eller de kan blive bedt om at fixe filformatet.

For at løse dette problem skal brugeren have fat i en af de bedste videocodec-pakker, så de kan komprimere filen, det kan eksempelvis være Android, After Effect, QuickTime og Plex. Andre eksempler er Windows 10 videocodec-pakken til PowerPoint, Adobe Premiere, Facebook, YouTube, Instagram, MP4, editing, streaming osv.

Fordi der findes så mange forskellige videocodec-pakker på markedet, kan man risikere at løbe ind i malware, adware og andre skadelige vira eller filer, hvis man bare henter en hvilken som helst løsning. I denne artikel kan du derfor finde en oversigt over de fem bedste videocodec-pakker til Windows 10 kompatibel med 32- og 64-bitsystemer.

K-lite videocodec-pakke til Windows 10

Når du leder efter den bedste videocodec-pakke til Windows 10, vil du støde på K-Lite, som tilbyder den mest populære og exceptionelle pakke på markedet. Det er en virusfri app, som kan afspille stort set alle filformater ved at bruge et ”direct show”-filter.

K-Lites videocodec-udviklere opdaterer løbende appen, så brugerne får den bedste oplevelse. Den er nem at installere, har en spændende grafisk brugerflade og er blevet downloadet mere end en million gange.

Media Player vidoecodec-pakker til Windows 10

Media Players videocodec-pakke er en anden yderst brugbar løsning til en gennemsnitlig bruger. Media Players codec understøtter alle typer og kompressioner af lyd- og videofiler. Den understøtter desuden op til 4K lyd- og videostreaming.

Media Players codec findes i to forskellige pakker: en ”nem installation” og en ”ekspertinstallation”. Den nemme installation giver brugeren en basispakke, hvorimod ekspertinstallationen indeholder avancerede funktioner til superbrugere. Media Players codec-pakke tilbyder den bedste videoformat og -størrelse til Real, VLC, DVD’er, MP4, Xvid osv.

X Codec Pack

X Codec Pack giver brugere en funktionspakket software til de fleste lyd- og videofilformater. X Codec skal ses som et alternativ til Microsofts Windows Live Essential. Med X Codecs pakke vil brugeren formentlig ikke savne Windows Live.

Så når du løber ind i problemer med filer, der ikke er understøttet, og du er på udkig efter en løsning, kan X Codec meget vel være det bedste valg til Windows 10. Det inkorporerer Media Players klassiske possessing, splitters, filtre og codecs.

VLC Media Player

VLC Media Player er udviklet af Video LAN. Medieafspilleren er en fantastisk app, som egner sig bedst til at vise videoer af forskellige filformater. Brugeren får adgang til en gratis open-source-software, som både kan afspille lyd-, video-, CD- og DVD-filer på tværs af forskellige streamingprotokoller.

VLC er kompatibel med en lang række forskellige codecs, uden du behøver en codec-pakke. Disse formater omfatter blandt andet DivX, WebM, MP3, H.264, MKV, MPEG-2 og mange flere. En anden god grund til at give VLC Media Player en chance er, at det er fuldstændig gratis.

Shark007 videocodec-pakke

Shark007s videocodec-pakke giver brugerne to fantastiske muligheder for at afspille mediefiler med gratis download og installation. Der er tale om Shark007 Standard Codec og Advanced Codec, som begge er pakker til Windows 10. Standard-pakken indeholder VS-filtre, så man kan se undertekster.

Den avancerede codec-pakke består af en omfattende liste af afkodere. Shark007s codec-pakke understøtter helt problemfrit blandt andet DivX, XviD, FLAC, FLV, MPC, Y4M, MKV, RMVB, OGG, OFR, EVO, OGM, M4B. Du kan sætte hvilken som helst af de førnævnte filtyper i kø i din Windows 10 Media Player ved blot at højreklikke.

Enable registration in settings - general