Sådan finder du det bedste og billigste internet til din Windows-computer

Leder du efter et godt bredbåndsabonnement? Når du leder efter det rigtige abonnement til internettet, så handler det om at kigge efter tre forskellige ting. Det første er hastigheden. Det næste er prisen. Og det sidste er bindingsperioden. Du kan finde sammenligninger af alle abonnementer her, hvis du gerne vil finde det helt rigtige, billig internet til dig.

1.  Hvor hurtigt er internettet?

Der er ikke noget mere irriterende end en langsom internetforbindelse. Vi kender alle sammen, at man lige hurtigt skal Google noget eller loade en hjemmeside, og så tager det bare en krig før den går igennem. Man skal kunne regne med sin internetforbindelse, da en stor del af ens liv foregår på nettet nu. Det gælder blandt andet for dit arbejde. Det samme kan man sige om skole, shopping, sjov, socialt samvær osv.

Derfor er det vigtigt at have en solid forbindelse og en hurtig hastighed på dit internet. Internethastighed bliver målt i Mbit. Når du skal sammenligne de forskellige bredbåndsabonnementer, så er det værd at kigge på, hvor mange Mbit, de hver især har. Når du kigger på hastigheden, så vil du se to tal. Det kan f.eks. være 50/100 Mbit. Det første tal siger noget om, hvor hurtigt den kan downloade. Det andet tal siger, hvor hurtigt den kan uploade.

Når du kigger på hastigheden, så er den hurtigste hastighed ikke nødvendigvis den bedste for dig. Hvis du bor alene og ikke er gamer, så har du f.eks. ikke nødvendigvis brug for en hastighed på 100 Mbit.

2.  Hvor dyrt er det i oprettelse vs. månedligt?

Prisen er selvfølgelig altid en vigtig faktor, når man skal vælge det rigtige abonnement til internettet. Det virker egentlig meget ligetil bare at skulle sammenligne priserne fra de forskellige udbydere. Det er dog lidt mere kompliceret end det. Du skal både sørge for at kigge på prisen for oprettelse og den månedlige pris for abonnementet. Det er nemlig meget forskelligt om det koster noget i oprettelse eller om det er gratis. Gratis oprettelse er ikke lig med et billigere og bedre abonnement. Her skal man gerne være lidt kritisk.

3.  Hvor længe er man bundet til abonnementet?

Bindingsperioden for abonnementet er også noget man bør kigge på, når man skal udvælge det rigtige bredbånd. Den klassiske bindingsperiode ligger på 6 mdr., men der er også flere abonnementer, hvor der ingen bindingsperiode er. Det er essentielt at vide, hvor lang tid man binder sig, da en lang bindingsperiode lægger op til, at man skal have truffet et godt valg. Hvis du ingen bindingsperiode har, så kan du nemmere afprøve forskellige abonnementer, før du endeligt vælger dit abonnement.

Enable registration in settings - general