Sådan opdaterer du din enhedsdrivere i Windows 10

Har du problemer med din hardware på Windows 10? Det kunne meget muligt skyldes problemer med din nuværende driver.

Din enheds driver er et vigtigt stykke kode, som gør det muligt for Windows 10 at identificere og interagere med en specifik hardware (eksempelvis et grafikkort, harddrive eller netværksadapter) og med periferiudstyr såsom mus, tastaturer, printere, skærme og meget andet.

Normalt kan Windows 10 automatisk identificere og installere drivere ved at bruge de produktdrivere, som er indbygget i systemet og Windows Update. Du kan dog blive udsat for, at du en gang imellem skal opdatere enheden manuelt. Det kan der være flere årsager til. For eksempel når et bestemt stykke hardware ikke identificeres automatisk, integrationen stopper med at virke efter en opdatering, Windows Update installerer en generisk pakke, eller når du skal have adgang til en ny funktion eller fejlrettelse.

Uanset årsagen tilbyder Windows 10 en række forskellige muligheder til opdatering af enhedens driver. Du kan blandt andet bruge Windows Update, Device Manager eller en få enhedens fremstiller til at hjælpe med automatiske opdateringer.

Sådan opdaterer du drivere med Windows Update

Selvom det kan tage noget tid, før fabrikanter udgiver deres seneste driver-opdateringer i Windows Update, er det stadig den anbefalede metode til download og installering af drivere, fordi alle pakker i denne kanal er blevet testet, verificeret og godkendt af Microsoft.

For hurtigt at opdatere din enheds drivere med Windows Update skal du følge disse trin:

  1. Åben Indstillinger
  2. Klik på Opdateringer og Sikkerhed
  3. Klik på Windows Update
  4. Klik på knappen ”Søg efter opdateringer”.

Hvis du følger disse trin, vil en driver automatisk blive downloadet og installeret, hvis den har manglet efter en opgradering eller geninstallation, eller hvis en ny driver er blevet udgivet for at forbedre en tidligere version.

      Login/Register access is temporary disabled