Sådan optimerer du Windows 10 gratis

Gør din PC så god som ny ved at slette junk-filer, fikse defekte registre og meget mere med den smarte og gratis applikation CCleaner.

Skadeligt indhold kan nemt blive en ubuden gæst, når du henter informationer på nettet. Når du sletter programmer, kan der nemt ligge restfiler tilbage, som fylder og påvirker din computers performance. Defekte registre kan være skyld i seriøse kompatibilitetsproblemer. Et antivirusprogram løser desværre ikke alle problemerne.

CCleaner til Windows 10

Med regelmæssige scanninger og oprydninger kan du holde din Windows 10 i god stand. Et af de programmer, som kan hjælpe i denne situation, er CCleaner, som er udstyret med alle de værktøjer, der skal bruges til at finkæmme din computer.

Med den nylancerede app til Windows 10 får du en smart og simpel interface, som er så intuitiv, at alle kan bruge programmet med det samme. De vigtigste funktioner findes i faner i sidepanelet, den øverste del viser hele tiden systeminformation, mens resten af skærmen viser de muligheder, du kan arbejde med.

Kom nemt af med junk-filer

”Cleaner”-funktionen hjælper dig med at skille dig af med de filer, som du ikke længere bruger, og som bare fylder på din harddisk. To faner lader dig vælge enten Windows-funktioner eller specifikke applikationer, hver med sin egen liste af ting, som der skal ryddes op i. Du kan blandt andet vælge seneste dokumenter, historie over autoudfyld, gemte kodeord, cookies eller endda gamle Windows-installationer.

Du kan nemt analysere et område for at se, hvad der skal slettes, så du ikke kommer til at slette vigtige filer. Både scanningen og oprydningen udføres utrolig hurtigt, og efter processen er gennemført, vil du kunne se detaljer om den.

Fiks defekte registre

Du kan også fikse problemer med registre med et værktøj udviklet til netop det formål. Ligesom ved oprydningen kan du vælge flere forskellige områder, eksempelvis manglende gemte DLL’er, ActiveX og Class Issues, overflødig software, rækkefølge af startmenu eller Windows services.

Men applikationen kan bruges til meget mere end det. Du kan nemlig finde mange flere værktøjer. En integreret afinstallerer giver dig mulighed for sikkert at fjerne applikationer, så de ikke efterlader nogen spor på din computer. Du kan også slette startup-emner, browser add-ons og udvidelser og endda processer til kontekstmenuer.

Du kan også finde en liste over systemgendannelser, og du kan fjerne dem for at frigøre lidt ekstra plads. Du kan også slette et helt drev, enten internt eller eksternt, hvor du kan vælge enten tilgængelig plads eller hele drevet, og du kan også tage stilling til sikkerhedsniveauet. Med Disk Analyser kan du identificere store filer på faste eller aftagelige drev, mens du vælger de mapper, du er interesseret i.

Bruger få systemressourcer

Hvis du ser nærmere på dit systems ressourcer, bliver du måske overrasket, for CCleaner udnytter kun så lidt som muligt. Derfor kan det køre på forskellige konfigurationer, og det får tingene gjort med en imponerende fart og kvalitet.

For at opsummere er CCleaner altså et must til din computer, uanset om den er koblet til internettet eller ej. Det tager kun meget lidt tid at blive bekendt med programmet og alle de funktioner, det tilbyder, og så påvirker det kun dit systems ressourcer meget lidt. Det kan uden tvivl gøre enhver computer bedre og stærkere – måske endda så god som ny.

      Login/Register access is temporary disabled