Sådan beskytter du bedst din Windows-PC

Det er utroligt vigtigt at beskytte sin computer. Der er desværre cyberkriminelle, som ønsker at stjæle din data og bruge den uhensigtsmæssigt. Du kan nemt optimere din sikkerhed ved at hente et antivirusprogram og en VPN. Det kan du læse mere om her.

Du har sikkert hørt det tusinde gange. Du skal beskytte din computer, men hvorfor egentlig? Og er risikoen virkelig så stor? Man kan sige, at risikoen helt klart er der, og derfor er det vigtigt at beskytte dig selv og din data, når du bevæger dig på nettet. Når du er Windows-bruger, så skal du altid sikre dig, at dine sikkerhedstiltag passer til din computer. Du kan for eksempel bruge et godt virusprogram fra Avast.

Find det rigtige antivirusprogram

Når du skal beskytte din computer, er det vigtigt, at den er opdateret til den nyeste version. Det sikrer din computer bedst muligt, da der følger bedre opdateringer med de nyeste versioner. Når du vælger et antivirusprogram, skal du sikre dig, at det passer til din Windows med det specifikke styresystem. Når du vælger det rigtige antivirusprogram, beskytter du din computer bedst muligt imod angreb.

Der er flere forskellige angreb, som kan ødelægge din computer eller stjæle din data. Det kan være virus, ransomware eller spyware som eksempler. Hvis du computer bliver angrebet af ransomware, så er det nogle hackere, der har installeret det på din enhed. Derefter vil de låse dine filer og opkræve en løsesum for at frigive din data. Spyware er mindst lige så alvorligt, hvis ikke værre. Her går hackere ens og stjæler din kreditoplysninger og personlige oplysninger, som de kan bruge eller sælge videre til en tredjepart.

Derfor er det utroligt vigtigt, at du beskytter din computer mod sådanne angreb. Det kan du gøre med et antivirusprogram. Programmet går ind og scanner alle filer, som du henter fra nettet. Når programmet scanner dine filer, vil det kunne se, hvorvidt programmet er skadeligt for din computer. Samtidig vil antivirusprogrammet også advare dig, hvis du befinder dig på hjemmesider med risiko for virus.

Kig efter en god VPN

En VPN er også en god måde at beskytte sin data. Den beskytter dig mod andre ting end et antivirusprogram. VPN er en forkortelse for Virtual Private Network, og sikrer dig anonymitet på nettet. På den måde kan din identitet i form af din IP-adresse ikke spores. Det er blandt andet vigtigt, når du er tilkoblet offentlige wi-fi, hvor alle andre på det samme netværk i princippet kan følge din adfærd, så længe du er koblet på nettet. Den sikrer også, at dine personlige oplysninger ikke er sporbare, når du generelt surfer på nettet.

En anden god ting ved at have en VPN er, at man får adgang til sider, der normalt er låst af en geo-blokering. Hvis du for eksempel gerne vil se amerikansk Netflix, så kan du gøre dette med en VPN. Du kan også streame sport på udenlandske sider og den slags, hvis det er noget, du ønsker.

Enable registration in settings - general