Sikkerhed ved køb af kryptovaluta

I 2009 kom bitcoins til internettet. Bitcoins er også det, man kalder for kryptovaluta. Det er en slags digitale penge. De kan handles med nogle steder på internettet og i få enkelte fysiske butikker. Det der digitalt, er noget der ikke findes i fysisk form. Nogle mener, at det er det, som vi kommer til at handle med langt ude i fremtiden.

Læs mere om kryptovaluta her for at blive klogere på denne mystiske ting. Det kan virke meget uhåndgribeligt, at pengene ikke står hos en bank eller er i sin pengepung. Store virksomheder opererer med denne type valuta, og det som kaldes blockchain. Men blockchains er en helt anden snak.

Hvad er en kryptovaluta?

Man kan købe kryptovaluta på forskellige handelsplatforme. Vil man vælge den sikreste måde at handle med kryptovaluta på, bør man vælge dem som er validerede af EU. Kryptovaluta er en række data i en base. Denne database er decentraliseret. Dette vil sige, at ingen banker har monopol på valutaen, og det er selvstændigt styret.

Sikkerhed ved kryptovaluta

Der er stor sikkerhed ved decentraliserede transaktioner med kryptovaluta. Dette er det, fordi der ikke er ét enkelt centralt sted, som nogen kan hacke sig ind i. Derved kan ingen gå ind og lave ændringer i historikken for transaktioner. For at kunne få hacket sig ind i systemet, kræves det, at man hacker sig ind i millioner af computere.

Dette ville være en meget tidskrævende og dyr proces. Det er ikke engang garanteret, at det overhovedet kan lade sig gøre. Samtidig vil det i sidste ende ikke kunne gavne nogen. Det gælder hverken hackeren eller andre kryptovaluta-interesserede. Hvis nogen hacker sig ind i databasen, vil bitcoins blive helt og aldeles værdiløse.

Tryghed ved handel af kryptovaluta

Når kryptovalutaen bliver helt værdiløs ved, at man får overtaget kontrollen, og man samtidig bruger flere millioner af kroner på at komme til det, virker lidt ligegyldig. Dette er en smart måde, hvorpå man sikrer systemet. Der vil også være mange andre fordele forbundet med at lave transaktioner gennem kryptovaluta.

Når man sender penge til andre lande med banken, kan der gå rigtig lang tid. Der er desuden ofte mange gebyrer forbundet med dette. Kryptovaluta kan sendes på få sekunder eller minutter. Det gælder selv, hvis pengene skal sendes til et andet land, så som USA. Med kryptovaluta er det desuden umuligt at lave forfalskninger.

Stor efterspørgsel

Da bitcoins kom til, blev det fastlagt, at der kun kommer til at produceres 21 millioner bitcoins. Allerede nu har man nået grænsen. Der mangler kun de resterende 3,5 millioner. De kommer til at skabes gennem en meget langsom proces. Det forventes, at man har nået målet om de 21 millioner i midt 2100.

Det kan være meget fristende at investere i noget, hvor der er så stort potentiale. Men for bare at få råd til en enkelt bitcoin, må man næsten give hele sin arm. Synes man blot, at det er en spændende verden, kan man overveje at oprette en konto på en handelsplatform, hvor man kan få en prøveversion.

 

Enable registration in settings - general