Hvad er et simkort?

Et simkort er et lille kort, som er lavet af plastik. Det bruges typisk i mobiltelefoner, men kan også bruges på eksempelvis tablets, såsom IPads. SIM er en forkortelse af ’Subscriber Identification Module’. Dette lille kort er en slags chip, som indeholder forskellige informationer omkring en brugerens telefonbog, sms-lager og blandt andet abonnement. Det er altså den teleoperatørs måde at identificere den pågældende bruger, samt vedkommendes telefon på i forhold til, hvem der ringer og fra hvilken telefon.

Simkortets historie har udviklet sig en del med årene. Nu er simkortene meget lille, hvor at de før hen havde en helt andet størrelse. Der var engang, hvor de var meget større, men med tiden er blevet mindre og mindre. Længere nede i artiklen vil der blive beskrevet, hvilke typer simkort som findes. Simkort tilbydes af mange forskellige udbydere, hvor man både kan have et abonnement eller et simkort, hvor man selv tanker op, når der ikke er flere penge på. Nogle af de udbydere, som findes i Danmark, kan du læse mere om på simkort i Danmark. På siden kan man nemt sammenligne flere selskaber, samt se hvor mange stjerner de har fået i anmeldelser.

Hvilke simkort findes der?

Det er kun blevet lettere med tiden at benytte de forskellige størrelser som er aktuelle nutiden. Selvom de kommer i flere forskellige størrelser, så giver de fleste udbydere en mulighed for at lige meget, hvilken størrelse det er, så er der en slags ’omformer’ med. Simkortet kommer som et slags kort, hvor du så ’brækker’ simkortet ud, alt efter hvilken størrelse du skal bruge til dit device.

Standard simkort, er den klassiske størrelser som man kender. Dette kort havde engang en størrelse som kunne sammenlignes med et kreditkort eksempelvis. Det betegnes også som et ’mini’ sim, på grund af den relative mindre størrelse end for eksempel et betalingskort. Dette simkort bliver stadig benyttet til nogle elektroniske devices, dog med oprindelse fra før 2010.

Micro simkort er udviklet af Apple. Det blev lanceret i 2010 og var nødvendigt for at bruge den første iPad. Dette kort er også stadig at finde og kan bruges på ældre modeller af forskellige devices. Det mest velkendte simkort som man bruger nu til dage, er et Nano simkort. Til. Nyere telefoner er det nano-simkort, som skal bruges. Dette kort er også det mindste på markedet.

Husk PUK-koden

PUK, stå for PIN Unlocking Key, og er en vigtig kode at gemme et sikkert sted. Denne kode skal nemlig bruges til, hvis du af den ene eller anden årsag glemmer din pinkode til simkortet For eksempel låser telefonen, hvis man taster pinkoden forkert tre gange. For at låse den op igen, skal man så bruge denne kode. Derfor er det vigtigt at man enten gemmer det plastik kort, hvor simkortet sad fast i, hvor PUK koden står på. Sker der alligevel at man mister PUK-koden, kan man typisk finde den på ens teleoperatørs hjemmeside, under din egen side på selvbetjening.

Hvis du gerne vil lære mere om simkort, så kan du finde masser af relevant viden online.

Enable registration in settings - general