Hvorfor skal jeg vælge antivirus?

Den bedste antivirusprogrammer bliver testet adskillige gange om året for deres beskyttelse mod malware og andre onlinetrusler. Disse tests bliver udført af AV-Test og AV-Comparatives, de internationale ledere inden for IT sikkerhedstestning. Sagt generelt, så anvender antivirus software beskyttelsesmetoder for at holde dig sikker både online og offline. Testningslaboratorierne opstiller deres undersøgelser på en sådan måde, at hver metode bliver testet.

Metoderne er i korthed:

  • Beskyttelse mod kendt malware. Kendt malware er blevet mødt før. Det er derfor de er kendte. Når de bliver opdaget af et cybersikkerhedsselskab, bliver deres digitale signatur uploaded til en umådelig stor database for malwaretrusler. Til sammenligning kan du forestille dig denne digitale signatur som en kriminels fingeraftryk. Den muliggør, at antivirus hurtigt kan opdage malwaren, ligesom politiet vil kunne opdage en kriminel ved brug af hans fingeraftryk. Således scanner antivirus rent praktisk dit system for disse digitale signaturer for at finde ud af, om der er nogen malwareinfektioner. Dette er den mest direkte beskyttelsesmetode, kaldet signatur-baseret sporing og ofte omtalt, som virusscanning.
  • Beskyttelse mod ukendt malware. Ukendt malware er meget vanskeligere at spore. Man har trods alt aldrig mødt den tidligere og man har derfor ingen digital signatur i databasen. For at opdage disse malwaretrusler, anvender antivirus en anerledes strategi. De leder efter adfærdsmønstre, snarere end efter digitale signaturer. Dette betyder, at antivirusen analyserer filer for mistænkelig adfærd, så som hurtig filgentagelse, eller skjul af specifikke filer. Så snart den opdager en fil, der har en sådan adfærd, registrerer den den som malware og undersøger den yderligere i sikre omgivelser, kaldet en sandbox.
  • Beskyttelse mod bruger-fokuserede trusler. Det er i tiltagende grad almindeligt, at brugere bliver det direkte mål for online scams. Du er sandsynligvis blevet udsøgt, som mål, mindst én gang selv.

Almindelige eksempler er:

  • Phishing e-mail, der synes at komme fra PayPal og som anmoder dig om, at verificere dine logindetaljer. Dine detaljer ville naturligvis, hvis du svarede tilbage, ikke gå til PayPal, men i stedet til en kriminel.
  • Nigeriansk email scams, hvor du bliver fortalt, at du kan skabe en stor sum penge, hvis du blot vil sende 100 USD til en nigeriansk konto først. Naturligvis ville du aldrig høre fra dem igen, så snart du havde foretaget overførslen.
  • For at beskytte brugere mod sådanne trusler, har antivirus software udviklet en ny række af værktøjer. Disse indbefatter wifi scannere, web rådgivere, spamfiltre, anti-phishing værktøjer m.m.

Tjek vores udvalg af antivirusprogrammer og gode tilbud.

Enable registration in settings - general