Online tjenester stiller større krav til internetforbindelsen

Danskernes brug af online tjenester er eksploderet indenfor den seneste årrække. Vi vil have adgang til vores tjenester og services overalt, og det stiller store krav til udbyderne af tjenesterne, og ikke mindst til kvaliteten af internetforbindelsen. Vi har brug for stabile og hurtigere hastigheder, og behovet bliver tilsyneladende ved med at stige i takt med, at flere og flere tjenester bliver lagt online. Får nogle få år siden skulle alle programmer installeres direkte på computeren, og de fleste dokumenter, spil osv. blev lagret på computerens harddisk. Når du arbejdede med programmerne, behøvede du ikke internetadgang, og du kunne arbejde, selv når du var offline. Nu ligger langt de fleste programmer og tjenester i skyen, og du arbejder online konstant.

Photo Pixabay, by geralt, Pixabay License

Hvilke tjenester bruger vi?

Stort set alle former for computerprogrammer er flyttet online. Og selv programmer der stadig kan installeres på computeren, som f.eks. Microsoft Office, har online versioner af Word, Excel, Powerpoint og alle de øvrige kontorprogrammer.  Spilgenren er et andet godt eksempel, på programmer der er flyttet online. Du kan spille casino online via din browser og spil som Assasins Creed Oddyssey og Doom Eternal, kan også spilles online uden, at du skal igennem en krævende installation. Det betyder at vi fremover kan spille særdeles krævende spil, uden at vi behøver råde over en superkraftig gamingcomputer – Blot vi altså har en god internetforbindelse.

Derfor er online tjenester smarte
Online tjenester og spil der kan afvikles uden forudgående installation, er udviklet for at vi kan få adgang overalt. Hvis du bruger officeprogrammerne i dit arbejde, så kan du fortsætte arbejdet i toget på vejen hjem, eller du kan logge på om aftenen fra din egen computer, og få adgang til både programmer og dokumenter. Når du spiller, kan du rejse dig direkte fra computeren og fortsætte med at spille på mobilen, helt uden nogen form for afbrydelse. På den måde har du altid adgang til alt, og du behøver ikke længere være i nærheden af en bestemt computer, for at kunne bruge dine programmer. Du skal blot logge dig ind online, så er du klar.

Online universet stiller færre krav til hardware

Mange af os er allerede vant til at gemme vores dokumenter, feriebiller osv. i skyen, og når vi heller ikke længere skal installere programmer, bliver brugen af tjenesterne rigtig nem. Fremover vil det ikke længe være nødvendigt at råde over en computer med en kæmpe harddisk til installation af programmer. Spiludbydere og andre store techgiganter begynder at udvikle programmer, der ikke stiller store krav til grafikkort og anden hardware på computeren. Til gengæld skal du muligvis opgradere dit internet- og mobilabonnement, så du får en passende båndbredde til den øgede trafik. Dernæst skal du sikre at hele boligen har en god Wi-Fi forbindelse, så du kan være online overalt. Med nogle ganske få midler kan du dog selv forbedre din trådløse internetforbindelse markant.

Photo Pixabay, by TheHilaryClark, Pixabay License

Internettet udbygges konstant

Som nævnt vil vi fremover have behov for bedre dækning og hurtigere forbindelser, hvis vi skal understøtte det øgede behov for at være online konstant. I Danmark er vi nu gået i gang med udbygningen af 5G netværket, som vil forbedre internethastigheden væsentligt. 5G netværket vil bringe Danmarks digitale infrastruktur i front, og vi vil få endnu større muligheder for at udnytte de online muligheder fuldt ud. Indtil 5G er udbygget, må vi dog nøjes med 4G.

Enable registration in settings - general