Gratis Office 365 til studerende

Som studerende er det nærmest umuligt at undvære Office 365 i den ene eller anden form. I matematikundervisningen bruges Excel i flæng, mens diverse skriftlige opgaver udarbejdes i Word. Til mundtlige præsentationer hjælper PowerPoint godt til, mens OneNote gør det meget nemmere for den studerende at tage noter i undervisningen.

Office er klar over, at behovet for deres tjenester er stort som studerende. Derfor har Office gjort det muligt for undervisere og studerende at få Office 365 for Education helt gratis. I denne Office-pakke finder du bl.a. Word, PowerPoint, Excel, OneNote og Microsoft Teams inkluderet – dermed de essentielle værktøjer for de studerende.

Brug din mail fra uddannelsesinstitutionen

For at få adgang til de gratis værktøjer skal du blot bruge din mailadresse fra uddannelsesinstitutionen. Denne mailadresse indtaster du på Microsofts hjemmeside, hvorefter en guide til installation vil forekomme. Med din mailadresse er det ikke blot prøveversioner med delvis adgang til programmernes funktioner, du får. I stedet er det de fulde programversioner, du får, hvilket i den grad må siges at være en god handel for dig.

De kraftfulde værktøjer fra Office kan du tage med dig overalt. Du får nemlig adgang til programmerne på tværs af dine enheder – både på mobiltelefon og computer. Om du bruger iOS, Android, Mac eller Windows er ligegyldigt. Uanset dit styresystem vil dine filer og programmer være tilgængelige og opdaterede. Anvendelse af Office-programmerne i skolen er også en god læring for eleverne. Gode evner i programmerne er nemlig yderst værdsat af arbejdsgivere, når eleverne kommer ud på den anden side af skolebænken og skal finde sig et job.

Alt det nødvendige udstyr for de studerende

Office 365 for Education inkluderer Office-apps og tjenester afhængig af uddannelsesinstitutionens valg af pakke. Uddannelsesinstitutionerne kan nemlig vælge mellem Office 365 A1, Office 365 A3 og Office 365 A5. Afhængig af skolens valgte pakke vil følgende Office-apps og tjenester være inkluderet:

 • Outlook
 • Excel
 • Word
 • OneNote
 • PowerPoint
 • Teams
 • Access
 • Publisher
 • Exchange
 • SharePoint
 • OneDrive
 • Skype
 • Forms
 • Sway
 • Stream
 • School Data Sync
 • Flow
 • PowerApps
 • Power BI
 • Bookings

Det er altså noget af en håndfuld, de studerende får stillet til rådighed. Betydningen af dette er, at der er et program eller tjeneste til enhver form for uddannelse – uanset hvor fokusset ligger henne i uddannelsen. De studerende får gennem Office 365 for Education morderne udstyr og Cloud-tjenester. Dette er også med til at skabe en moderne undervisningsform. Kommunikation med skolepersonale og medstuderende samt samarbejde i grupper.

Office 365 A1 er gratis. Her er der ingen binding, men versionerne af Office-programmerne er online. Denne pakke omfatter alt, du forventer fra Microsoft Teams og Office. Office 365 A3 koster 18,3 kroner per bruger om måneden med årlig binding. Her får studerende adgang til skrivebords-apps, Microsoft Teams og andre sikkerheds- og styringsværktøjer. Office 365 A5 koster 44 kroner per bruger om måneden med årlig binding. Denne pakke inkluderer alle skrivebords-apps fra Office, Microsoft Teams samt compliance og analyseværktøjer. Alle priserne er uden moms.

Hvad sker der, når jeg ikke er tilknyttet uddannelsen mere?

Som studerende eller underviser er du måske bekymret for, hvad der sker med dine dokumenter, når du ikke længere er tilknyttet uddannelsesinstitutionen. Det skal du dog ikke være så bekymret for. Når din personlige Office 365 Education-plan udløber, vil Office-programmerne blot skifte tilstand. I den nye tilstand vil du opleve reduceret funktionalitet. Du kan altså fortsat se dine dokumenter, men du kan ikke længere oprette nye eller redigere dokumenterne.

Online tjenester såsom OneDrive og Office Online vil ikke fungere længere. Dog kan du forlænge din plan ved blot at flytte til en personlig Office 365-plan. Køber du en personlig version af Office, vil du altså igen have fuld adgang til dine dokumenter, hvor du på ny kan redigere dokumenterne og oprette nye dokumenter.  Til privatforbrug kan du vælge mellem pakkerne Office Home & Student, Office 365 Personal og Office 365 Home. Priserne på pakkerne afhænger af dine behov.

Hvad er Office 365?

Med Office 365 får du altså en lang række fordele – og disse fordele får du helt gratis som studerende. Du får næsten ubegrænset opbevaring i skyen, Outlook online, Office online og fildeling gennem OneDrive. Office 365 er et kraftfuldt samarbejdsværktøj, hvor de studerende kan arbejde sammen i realtid, afholde virtuelle møder, simpelt dele filer samt dele hinandens kalendere. Derudover er Office 365 sikkert at anvende. Privat- og sikkerhedsstandarderne er skrappe, og de studerende styrer, hvem de deler adgang med. Slutteligt er Office 365 designet til effektivitet. De studerende får nemlig skybaseret adgang på både PC og mobil, masser af lagringsplads – og så er det helt gratis for de studerende.

Enable registration in settings - general