Antivirus til din tablet computer

Ligesom alle andre af dine enheder, der kan gå på nettet, er din tablet i fare for at blive hacket og få virus. Det er desværre realiteten i en verden, hvor vi konstant er online og afhængige af vores computere, telefoner og tablets. De fleste tablets har installeret Googles styresystem Android og er kompatible med Windows-computere. Dine forskellige enheder kan altså snakke sammen, og du kan let sende filer til og fra dine enheder. Din tablet er også kompatibel med Android-telefoner og telefoner, der kører Windows 10.

På tværs af enheder

Når alle dine enheder kan snakke sammen, er det en god idé at vælge et antivirusprogram, der fungerer på tværs af dine enheder. Du skal altså vælge en pakke, der kan installeres på alle sammen og beskytte dig, uanset hvor du er, og hvad du laver. Din tablet er i særligt stor fare for at blive udsat for angreb, da du har den med rundt i toget, på caféer og alle mulige andre steder, hvor der er åbne netværk. Når du logger på Internettet andre steder end derhjemme, kan du nemlig ikke vide, hvem der også benytter dette netværk. Der er utallige eksempler på, at hackere netop bruger denne type af netværk til at hacke andre mennesker. Det er simpelthen lettere end at bryde ind i dit hjemmenetværk, hvor du har din egen IP-adresse og din personlige adgangskode.

Tablets og Google Drev

Da de fleste mennesker ikke gemmer filer på deres tablets, men har en backup i eksempelvis Google Drev, er der ikke så stor sandsynlighed for, at du kan miste alle dine data under et hackerangreb. Der er til gengæld risiko for, at du kan få installeret virus igennem din adgang til Internettet. Et typisk angreb vil være med det, som hedder ransomware. Ransomware er udviklet til at kræve en løsesum fra dig. Når det gælder tablets, er det især spyware, du skal være opmærksom på. Hvis du får installeret spyware på din tablet, kan indbrudstyven spionere på dig, og alt hvad du laver på nettet. De kan få adgang til dine personlige koder, se hvilke hjemmesider du besøger og finde ud af, hvordan du logger på netbank og borger.dk.

Løsepenge

Herefter vil hackeren sende dig en e-mail med krav om, at du skal betale en bestemt sum af penge, for at de ikke udnytter disse informationer. Udover at kunne benytte dine personlige informationer til at foretage identitetstyveri og stjæle din penge, vil de ofte true med at offentliggøre alle dine personlige fotos og informationer om de hjemmesider, du har besøgt. Din tablet har både et kamera foran til selfies og et bagpå til almindelige billeder. Her kan hackere få adgang til dit webcam og holde øje med dig, og hvad du foretager dig derhjemme, eller når du er ude. Selvom du er en lovlydig borger uden mange hemmeligheder, er der ingen, der har lyst til at få deres privatliv offentliggjort på deres Facebook side eller i mails til alle dine kontaktpersoner i adressekartoteket i deres Gmail.

Du har altså brug for et rigtigt godt antivirusprogram til din tablet. Et program der kan yde dig beskyttelse, både når du er online og når du er offline. Det er særligt vigtigt, at dit program kan stoppe pop-up vinduer og advare dig, når du er ved at logge på et usikkert netværk. Du bør også overveje en VPN-løsning til Windows 10, så du kan surfe anonymt på internettet uden frygt for at din personfølsomme data bliver kompromitteret.

Enable registration in settings - general