Norton 360 til Windows 10

Mange kender godt de forskellige risici, som er et følge af at bruge internettet. Selvom det ikke er noget, man tænker på, hver gang man tænder computeren, er der altid en lille frygt i baghovedet. Selvom vi føler os sikre, kan vi stadig blive i tvivl om, hvem der egentlig får de oplysninger, vi giver videre. Men hvordan forhindrer man de forkerte i at få adgang til ens følsomme oplysninger? Svaret er Norton 360 Standard.

Hvad kan Norton 360 Standard?

Norton kan mange ting, men vigtigst af alt kan den beskytte dig og dine oplysninger. Norton 360 Standard er til dig, som gerne vil have styr på sine elektroniske fodspor. Med Nortons software bliver dine oplysninger beskyttet med flere lag, som alt er samlet i blot ét abonnement. Et abonnement indeholder følgende: Real Time Threat Protection, Secure VPN, Smart Firewall, Password manager, Back-up Cloud, SafeCam og mere. Du kan bruge et Norton 360 Standard abonnement til at beskytte et device (PC, mac, telefon eller tablet).

Anti-Spyware, malware, anti-virus & Ransomware protection

Norton bruger AI (artificial intelligenece) til at beskytte dit device imod virus, overvågning, skadeligt software. Deres beskyttelsesprogram er verdens største civile cyper-intellegence netværk, som forsikrer dig, at både du og dine oplysninger er sikrer 24/7.

Smart Firewall

Med en smart Firewall, som den Norton tilbyder, overvåges alt det online trafik, som din computer både modtager og sender. På denne måde kan eventuelle cyberangreb blokeres, inden de har nået din information.

Cloud-BackUp

Der kan ske mange ting til din computer – og hvis du bruger den til fx arbejde, er det vigigt altid at kunne have en back up. Hvis din computer går i stykker, eller hvis dine filer krypteres af an ransomware, så er det umuligt at få dine filer tilbage. Ved at have en back up, som du kan hente ned fra en sky, så kan du få alle de filer, som du her gemt tilbage. Med Norton 260 standard får du 10 GB plads til at lave Back Ups af dit device.

Password manager

Sikkerhed kræver gode kodeord – men de bedste kodeord, er også de sværeste at huske. I stedet for at bruge dårlige kodeord – eller bruge den samme, så har Norton lavet Password manager. Dette program forslår avancerede kodeord, som den bagefter krypterer og gemmer i skyen – på denne måde skal du aldrig tænke over det perfekte kodeord – eller endda selv huske det.

SafeCam

Vidste du at nogle cyberkriminelle bruger spyware, som gør det muligt for dem at fotografere og tage videoer igennem dit webcam, uden at du ved det. Med Nortons SafeCam blokeres uautoriseret brug af dit kamera. 

Secure VPN

Når du sidder på en cafe og arbejder, er det wi-fi, som du bruger slet ikke så privat, som du tror. Også dit eget wi-fi er ikke 100% sikkert – også selvom det er beskyttet med kodeord. Ved brug af VPN (virtual private network) bliver dit data beskyttet og krypteret – uanset hvilket wi-fi du bruger. Læs mere om Norton Secure VPN på denne norske portal.

Hvem bliver ramt af cyberangreb?

Mange føler sig beskyttet på internettet, men dette er langt fra sandt. Fordi mange ikke anvender beskyttende software, bliver det nemmere og nemmere for hackere fx at stjæle penge. På et globalt plan mister et offer i gennemsnit $142 (965,84 dkk) per angreb. I 20 lande er der blevet stjålet for $172 milliarder (1.160,9 milliarder dkk) fra 978 millioner brugere i 2017. Mange af dem som bliver ramt af angreb, deler mange fællestræk. Men hvordan undgår man at ligne den profil?

Typisk bruger et offer det samme kodeord alle steder – hvilket gør, at det er nemmere for en hacker at ramme alle ens brugere og profiler, når de først har knækket koden. Mange af dem brugte ikke beskyttende software som Norton, fordi de følte, at de havde lav risiko for at blive et offer for cyberangreb, samtidig med at de følte, at de selv var gode til at beskytte deres personlige informationer. Det er nemlig oftest normale bruger som bliver angrebet end store firmaer. Dette skyldes, at firmaer som regel bruger mange penge og energi på at beskytte sig selv og sit data fra potentielle hacker-angreb.

Hvad er vigtigt at huske på nettet?

Det kan hurtigt lyde som om, at internettet er et farligt sted – men med bare et par enkle færdselsregler, så kan du nemt og sikkert surfe internettet igen.

  • Lav unikke kodeord. Jo længere din kodeord er, jo sikre er de. Bare fordi de er lange, betyder det ikke, at de behøver at være svære at huske – du kan med fordel bruge en række ord og tal med en vis betydning for dig, så du nemmere kan huske dig frem til det rigtige.
  • Når du bruger offentligt wifi, så vær varsom med, hvad du foretager dig. At lave google-søgninger eller streame har ikke den største risiko, men vent altid med at logge på mere personfølsomme hjemmeside, såsom netbanker osv., indtil du er hjemme igen ved dit eget internet. Hvis du er nødsaget til at bruge offentligt wifi, så anvend et VPN-program til at kryptere dit data.
  • Gør det til en vane ikke at svare på underlige beskeder og opkald fra folk, som du ikke kender. Det samme gælder links som virker mistænkelige – de kan nemlig sagtens indeholde virusser, også selvom det ikke ligner det.
  • Hver gang du opsætter noget, som fx en ny router, så skift altid kodeordet – også selvom det du får virker langt og avanceret. Hvis du altid laver dine egne koder, bliver de også langt mere sikre.
  • Beskyt dine devices med programmer som beskytter på flere forskellige platforme. Ved at bruge professionelt software, kan du altid være sikker på at sikkerheden er i top – desuden tilbyder Norton også kundeservice 24/7, så du altid kan få hjælp, hvis en ulykke skulle ske. Et program som Norton holder sig også altid opdateret på nye og forbedrede typer af hackerangreb, så den kan beskytte sine bruger bedst muligt. Så behøver du aldrig at blive nervøs for din sikkerhed – uanset hvor avanceret de forskellige angreb bliver.

Enable registration in settings - general