Sådan finder og installerer du Windows 10-opdateringer

Når du har et Windows-styresystem, er det nødvendigt regelmæssigt at tjekke og installere Windows-opdateringer, ligeså vel som du løbende skal installere dine servicepakker og andre mindre eller større opdateringer.

Windows-opdateringer kan understøtte din Windows-installation på mange måder. Windows-opdateringer kan løse specifikke problemer med Windows, beskytte mod inficerede angreb eller endda tilføje nye funktioner til dit styresystem.

Windows Update er en gratis Microsoft-software, som tilbyder opdateringer som eksempelvis servicepakker og reparationer til Windows-styresystemet og anden Microsoft-software.

Windows Update kan også bruges til at opdatere drivers til populære hardware-enheder.

Reparationer og andre sikkerhedsopdateringer udgives regelmæssigt gennem Windows Update på den anden tirsdag i hver måned – det kaldes Patch Tuesday. Microsoft udgiver dog også opdateringer på andre dage, eksempelvis presserende ændringer.

Hvad bruges Windows Update til?

Windows Update bruges til at holde Microsoft Windows og andre Microsoft-programmer opdateret.

Opdateringer omfatter ofte forbedring af funktioner samt sikkerhedsopdateringer, der har til formål at beskytte Windows mod malware og inficerede angreb.

Du kan også bruge Windows Update til at tilgå din opdateringshistorik, som viser alle opdateringer, der er blevet installeret på computeren gennem Windows Update.

Sådan bruger du Windows Update på Windows 10

Den nemmeste måde at installere Windows-opdateringer på er ved at bruge Windows Update. Du kan sagtens downloade opdateringer manuelt fra Microsofts server, men det er betragteligt lettere at bruge Windows Update.

Windows Update har ændret sig i årenes løb, i takt med at Microsoft har udgivet nye versioner af Windows. Tidligere installerede man Windows-opdateringer ved at besøge Windows Update-hjemmesiden, men nyere Windows-versioner kommer med en indbygget Windows Update-funktion med flere muligheder.

I Windows 10 finder du Windows Update under Indstillinger.

For at finde det skal du klikke på startmenuen og derefter på tandhjulet/indstillingsikonet til venstre. Herinde vælger du Opdateringer og Sikkerhed og derefter Windows Update til venstre.

Tjek om der er nye opdateringer til Windows 10 ved at klikke på ”Check for updates/Led efter opdateringer”.

I Windows 10 downloades og installeres opdateringer automatisk, og det vil ske umiddelbart efter, at du har tjekket, om der er nye opdateringer – eller i nogle tilfælde når du ikke bruger din computer.

Enable registration in settings - general