Sådan finder du din IP-adresse i Windows 10

I denne artikel vil vi vise hvordan du finder din computers IP-adresse i Windows 10. Der kan være forskellige årsager til, at du ønsker at finde eller ændre din computers IP-adresse. Før du gennemfører ændringer, er det vigtigt, at du har modtaget godkendelse fra din internetudbyder i forhold til ændringen. Hvis ikke du har accepten, kan det forhindre din computer i at komme på internettet i fremtiden.

Når du forbinder din computer til en router eller til en Wi-Fi forbindelse, vil den som udgangspunkt få tildelt en IP-adresse helt automatisk.

Uanset om du ønsker at ændre adresse eller ej, er det nyttigt for dig at kende til din computers IP-adresse. Herunder finder du en komplet guide til at finde din IP-adresse på en Windows computer.

Hvilken betydning har min computers IP-adresse?

Det kan være en god og fornuftig idé at bruge tid på at sætte dig ind i, hvilken betydning din IP-adresse har, og hvordan du finder frem til den. I mange situationer kan denne viden komme til at få positiv betydning for dit arbejde på og anvendelse med computeren.

”IP” står for ”Internet Protokol” og er et nummer, der identificerer din computer. Når du logger på et internet med din enhed, vil den få den adresse, som internetforbindelsen giver. Derfor vil de enheder, der bruger samme Wi-Fi, have de samme IP-adresser.

Som udgangspunkt er din computers IP-adresse synlig. Igennem de seneste år er der kommet øget fokus på den sikkerhedsbrist, det kan være, at andre kan få oplysninger om din digitale adfærd via dit Wi-Fi. I de forkerte hænder kan denne viden og information bruges til at hacke internetforbindelsen og tilgå oplysningerne på din computer.

Derfor kan det være ønsket at skjule din computers IP-adresse, så du er anonym på nettet.

Dette indeholder en IP-adresse

Din IP-adresse indeholder et væld af oplysninger om din færden på nettet. Via adressens nummer kan der spores oplysninger om, hvilke websteder du har gjort brug af, og den kan fortælle om, hvor du fysisk befinder dig.

En IP-adresse kan bruges til at sende dig reklamer og markedsføring. Bloggere, virksomheder og Youtubere kan finde din computeres IP-adresse og bruge denne til at sende dig annoncer samt ydelser, varer og produkter. Der kan være visse situationer, hvor det er ønsket at blokere for, at andre kan se din adresse. Det kan handle om, at du behandler fortrolige oplysninger på din computer i arbejdsregi, eller at du vil begrænse virksomheder i at sende dig reklamer.

Find din IP-adresse på en Windows computer

Der er forskel på, hvordan du finder frem til din computers IP-adresse. Når du har en enhed med Windows som styresystem, finder du adresse ved at bruge følgende guide:

  1. Sørg for, at du har aktiveret din Wi-Fi forbindelse, og at din computer er logget på internettet
  2. Find proceslinjen nederst i venstre hjørne af din skærm
  3. Vælg ”Wi-Fi-netværk”
  4. Tryk på ”Egenskaber”
  5. Søg efter IP-adressen, der vil blive vist ud for IPv4-adressen.

IPv4-adresserne er snart brugt op, og derfor vil der i fremtiden være brug for et andet system, der kan overtage de millioner af numre, som IP-adresserne dækker over. Det kommende system hedder IPv6. For den almindelige forbruger vil skiftet ikke komme til at få nogen praktisk eller teknisk betydning.

Enable registration in settings - general