Sådan downloader du Windows 10

Windows 10 er Microsofts nyeste styresystem, der blev udgivet d. 29. juli 2015.

Modsat tidligere versioner af Windows kan du downloade en legitim kopi af Windows 10 i ISO-format direkte fra Microsoft.

Og det er ikke det hele. Det værktøj, som Microsoft tilbyder til download af Windows 10, giver dig mulighed for at opgradere din computer til Windows 10, forberede at flashdrive med Windows 10-installationsfiler eller brænde Windows 10-installationsfilerne over på en DVD-disk.

Hvor kan jeg downloade Windows 10?

Der er kun én måde, hvorpå du helt lovligt og legitimt kan downloade Windows 10, og er det er via Microsofts officielle Windows 10 downloadside.

  1. Besøg Windows 10 downloadsiden på Microsofts hjemmeside
  2. Vælg ”Download værktøj nu”
  3. Åbn MediaCreationTool<version>.exe, når den er færdig med at downloade.

Denne fil er meget lille, så det tager kun få sekunder at downloade den. Men du har ikke downloadet Windows 10 endnu.

Det er ret ligetil at installere Windows 10, så det bør ikke være noget problem at finde ud af, hvad det næste trin er, men her er lidt mere hjælp, hvis du har brug for det:

Download et Windows 10 ISO-billede

  • Læs dig gennem licensbetingelserne, og acceptér dem
  • Vælg Opret installationsmedie (USB flashdrive, DVD eller ISO-fil) til en anden PC, og vælg næste
  • Vælg det sprog, den udgave og den arkitektur, du ønsker ISO-billedet for.

Hvis du skal bruge Windows 10 på samme computer, som du kører Windows 10 Setup på, kan du bruge standardmulighederne, som gælder for den specifikke computer. Hvis ikke skal du fjerne fluebenet ved ”brug de anbefalede muligheder for denne PC”, så ændrer disse muligheder selv.

For de fleste brugere er Windows 10 Home eller Windows 10 Pro det rette valg i forhold til udgave. N-udgaven er designet til visse europæiske økonomiske zoner.

Med hensyn til arkitektur er det bedst at vælge ”begge”, så du kan installere Windows 10 på både en 32-bit og 64-bit-computer.

Vælg ”næste”, når du er færdig med at træffe dine valg.

  • Vælg ISO-fil på skærmen ”vælg hvilket medie”, og klik derefter ”næste”
  • Beslut, hvor du vil have Windows 10 IOS-billedet gemt, og vælg så ”gem”. Download begynder derefter straks.

Når filen er downloadet, har du en komplet og gratis version af Windows 10 i ISO-format. Du kan så brænde ISO-billedet over på en disk og installere det senere, eller du kan bruge det direkte med din virtuelle maskinsoftware, hvis du vælger den løsning.

Du kan også lægge ISO-billedet over på en USB, men det er lettere at gøre ved at bruge softwarens indbyggede værktøj (nedenfor).

Enable registration in settings - general