Outlook-mail sammenlignet med Gmail

Der er mange forskellige e-mailudbydere tilgængelige på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken du lige netop skal vælge. Nogle af de mest populære udbydere er Outlook og Gmail, hvilket der er mange gode grunde til.

I dette indlæg kan du blive meget klogere på, hvad de væsentligste forskelle er på en Outlook-mail og en Gmail. Dette sker ved en gennemgang af de mest betydningsfulde fordele og ulemper ved de to populære udbydere. Læs med, og find ud af, hvilken mail du skal vælge.

Forskellige størrelser på udbydernes skrivevindue

Det første punkt, hvor de to udbydere adskiller sig fra hinanden, er, når man kigger på størrelsen af det vindue, hvori man kan skrive e-mails. Hos Outlook er dette vindue ikke særlig stort, hvilket betyder, at det altså ikke fylder hele siden. Grænsefladen kan dermed ikke gøres distraktionsfri, og det kan desuden blive svært at skrive e-mails, som har billeder integreret.

Kigger man i stedet på Gmail, kan skrivevinduet blive lige så stort, som du ønsker det. Når du klikker på knappen ”skriv”, er vinduet dog småt, men derfra kan du tilpasse størrelsen. Du kan dermed skrive en e-mail uden at blive distraheret fra andre sider.

Forskellige e-mailadresser til samme konto

Hvis du ønsker at tilføje flere e-mailadresser til den samme konto, kan det lade sig gøre hos begge udbydere. Hos Gmail kan du tilføje et + i slutningen af mailadressen og således oprette et ubegrænset antal af alternative adresser til kontoen. Dette er relevant i forskellige situationer, såsom hvis du ønsker at undgå spam, eller hvis du ønsker at oprette flere konti på samme websted.

Hos Outlook kan du oprette flere e-mail-aliasser, som bruger samme e-mailkonto som leveringsstedet. Du kan eksempelvis oprette en primær e-mailadresse samt en adresse som alias, som du kan skifte imellem efter dine behov.

Blokering og sortering af e-mails

Outlooks funktion til blokering af uønskede e-mails er super god. Det tager nemlig kun et par enkelte klik at fjerne disse, mens det i en Gmail-indbakke tager flere klik at forbyde en særlig type af beskeder.

Der er den samme standardmængde lagringsplads hos både Gmail og Outlook, nemlig 15 GB. Det er dog muligt at tilkøbe sig mere lagringsplads. Hvis du modtager mange e-mails, kan det være en god idé at kigge på, hvilke mails der optager mest plads. Dette er muligt hos begge udbydere.

Hos Gmail anvendes der ikke en sorteringsmekanisme, men en søgeoperatør, hvor du søger efter mails med en særlig størrelse. I Outlook kan du derimod bruge filterknappen til at sortere e-mails efter størrelse og derved automatisk kategorisere dine beskeder. Dette er mere visuelt tiltalende og lettere at forstå end funktionen hos Gmail.

Forskellige mærknings- og sorteringssystemer

Den måske største forskel på at have mail hos Outlook eller hos Gmail er deres funktioner for mærkning og sortering. Gmails mærkningssystem er ikke særlig intuitivt sammenlignet med den måde, man hos Outlook både kan lave etiketter og separate mapper.

Med en Outlook-mail er det muligt at tagge e-mails med flere kategorier og derefter gemme disse mails i forskellige mapper. Dette er særligt ideelt, hvis du ønsker at søge og finde gamle mails. For mange brugere er denne funktions dobbelthed alene en god nok grund til at vælge en Outlook-mail.

Design af selve webstedet

Gmail er g-mail – uden tvivl og forvirring. Når du besøger gmail.com for at logge ind med din konto, er dette nemt og sker uden den mindste forvirring. Dette er ikke tilfældet hos Outlook, da denne side samler forskellige mailkonti.

Hvis du eksempelvis har en hotmail-konto, som du ønsker at logge ind på, så bliver du omdirigeret til Outlook, så snart du søger på hotmail.com. Dette kan skabe forvirring, idet det kan se ud, som om du skal bruge en Outlook-konto for at logge ind. Det samme gør sig gældende for e-mailadresser hos Windows Live.

Forvirringen stopper dog ikke her. Outlook-webstedet er nemlig ikke på Outlook.com, men på live.com. Dette har også skabt forvirring omkring navngivning af webstedet, som også kaldes for Outlook Web App, Outlook på nettet, Outlook Online eller Outlook Mail.

Selvom der er masser af navne, der cirkulerer rundt til at beskrive Outlook, er der adgang til enhver Microsoft-e-mail-konto via Outlook.com. Derudover har du adgang til en række andre af Microsofts online produkter såsom kalender og kontakter.

Vælg den bedste mail-udbyder til dine behov

Hvis du har læst med indtil nu, er du med stor sandsynlighed blevet klogere på, hvad de væsentligste forskelle på en Outlook-mail og en Gmail er. Husk på, at der er fordele og ulemper, uanset hvad du vælger, og derfor bør du altid gøre det klart, hvad dine individuelle behov til din mail er.

Enable registration in settings - general