Microsoft OneDrive – Saml alle dine filer ét sted

Microsoft OneDrive. Måske er du stødt på navnet før, men har ikke helt styr på, hvad det reelt indebærer? Fortvivl ej, for i denne artikel gør vi dig klogere på de mange muligheder, som Microsoft OneDrive tilbyder.

Kort fortalt er Microsoft OneDrive (tidligere Microsoft SkyDrive) en såkaldt ’file hosting service’ eller et synkroniserende online fillager fra Microsoft, der gør det muligt for brugere at opbevare filer og personlig data i skyen. Her kan brugerne også dele filer eller synkronisere filer på tværs af forskellige styresystemer, såsom Windows, Android og iOS.

OneDrive så dagens lys tilbage i 2007 under navnet SkyDrive, men har gennem årene oplevet store forbedringer. I dag hører OneDrive til blandt de tre største sky-services. Dette skal ikke mindst ses i lyset af dets indgåelse i Office-pakkerne. Hermed blev det nemlig også muligt for brugerne at tilgå og redigere i selve skyen.

Med OneDrive får du 5 GB gratis opbevaring i skyen, som du kan tilgå fra alle dine devices, der er synkroniserede med OnDrive. Det gør dit arbejde meget lettere, hvis du arbejder med store filer, der skal deles med andre. For du slipper for bøvlet med at skulle sende mails, hvor du skal vedhæfte filer, der måske endda skal reduceres i størrelsen, inden det er muligt at sende dem.

Hvordan fungerer OneDrive?

Når du har downloadet OneDrive, er det let at overføre dine filer. Uanset om du bruger Mac eller PC. Det letteste måde er at trække filerne over i OneDrive-mappen, ligesom du måske kender det fra Dropbox. Har du eksempelvis lavet en video på din stationære computer, kan du let lægge den over i din OneDrive-mappe og senere få adgang til videoen på din mobil eller tablet.

Du kan også hente de gænge apps i Office, såsom Word, Excel eller PowerPoint. Herefter kan du let oprette et Word-dokument, en Excel-projektmappe eller en PowerPoint-præsentation inde i selve OneDrive. Du klikker blot på ikonet ny, hvorefter det er en rullemenu med de forskellige muligheder. Når dine projekter er integreret i OneDrive, er det ingen sag at oprette eller redigere dokumenter. Heller ikke selvom du er på farten.

Del dine projekter med andre med OneDrive

Hvis du ønsker at dele en større fil, kan du gøre det med OneDrive. Du markerer blot filen og trykker på ’Del’. Herefter vil vedkommende, du ønsker at dele din fil med, have adgang til din fil. Men du skal ikke frygte for dit resterende indhold. Alt andet er nemlig stadig helt fortroligt. Det er blot den ene fil, som du vælger, der vil blive synlig for vedkommende.

Denne funktionen letter også arbejdsgangen, hvis I er flere, der arbejder med samme projekt. For alle kan nemlig også redigere og tilføje i dokumentet, hvis du giver tilladelse til det. På den måde kan I arbejde på jeres dokument i realtid og undgå irriterende mængder af mails eller beskeder, der skal sendes ud til alle mand, når der er blevet ændret lidt i indholdet.

Hvad koster OneDrive?

Når begreberne flyver, kan man let blive tabt. Især når de læner sig lidt op af hinanden. Men for at gøre dig klogere på, hvilken løsning der passer bedst til dig, får du her en kort forklaring på forskellen mellem de forskellige løsninger fra Microsoft, samt hvordan du kan få OneDrive. 

OneDrive i Office-abonnementspakkerne

OneDrive er en del af Office pakkeløsningerne. Hvor meget filplads du får, afhænger af hvilken Office løsning, du vælger. Men med ’Office 365 Personal’ får du 1.000 GB til en årlig pris 549 kr.

Vælger du derimod ’Office 365 Home’, får du 6 x 1.000 GB til 799 kr. pr. år. Med ’Office 365 Home’ får du altså en løsning, der er som skræddersyet til den store familie, hvor op til seks personer kan drage fordel af skylageret.

Hvis du vælger en af disse løsninger, får du som sagt programmerne fra Office-pakkerne inkluderet, hvilket blandt andet indbefatter Word, Excel og PowerPoint. Begge typer er såkaldte abonnementsløsninger, så udgiften skal altså betales månedlig eller årligt. Afhængig af hvilket tilbud, du vælger.

Du kan også købe Office-pakken som et enkeltstående køb, men her er OneDrive ikke inkluderet.

OneDrive som enkeltstående løsning

Ønsker du derimod OneDrive som en enkeltstående løsning uden de resterende programmer fra Microsoft, kan det også lade sig gøre. Her er de første 5 GB som nævnt gratis i ’OneDrive Basic’. Ønsker du et større skylager end dette, så koster det ekstra. For 9,99 kr. om måneden kan du få 100 GB. Altså 95 ekstra GB oveni de første gratis 5 GB.

      Login/Register access is temporary disabled