Gratis PDF-applikation til Windows 10

Adobe Acrobat er en af de bedste PDF-applikationer til Windows 10, da programmet tilbyder cloud sharing, nøje udvalgte læsemuligheder og smarte redigeringsfunktioner.

En computer kan være udstyret med en masse forskellige tekstredigeringsprogrammer, som hver har deres eget udvalg af funktioner til variationer og designs, filunderstøttelse og sikkerhed. En af de mest populære og sikreste filtyper er Portable Document Format (PDF), og du har brug for et specialiseret program for at kunne tilgå og oprette PDF-filer.

Det er proprietær til Adobe Acrobat Reader, som formåede at skabe et navn for dem selv, og som har holdt sig på toppen over lignende software grundet deres løbende udvikling af programmet.

Applikationen er udstyret med et helt nyt visuelt lag, som følger Windows 10s trend med flade fliser, og de har været gode til at implementere det. Knapper og menuer ser naturlige ud og føles ligeså med intuitiv grafik og beskrivelser, der gør det nemt at navigere i programmet – selv for nybegyndere.

I det primære vindue kan du nemt gøre brug af forskellige områder og værktøjer. Det fungerer lidt som et instrumentbræt og et udgangspunkt, når du åbner PDF-filer. Hvis du opretter en konto hos Adobe, kan du logge ind og få personlig adgang til ”skyen”, hvilket gør det nemt at dele dine dokumenter på tværs af alle understøttede enheder.

Læsning af PDF-filer og nogle redigeringsfunktioner

Du er nok bekendt med de mest basale ting såsom at åbne en PDF-fil og vælge Adobe Reader som dit standardprogram til læsning af PDF’er. Når programmet er åbent, kan du drage fordel af den imponerende navigation, visning og nogle forskellige redigeringsfunktioner.

For at eliminere distraktioner, så du kan fokusere på teksten på skærmen, kan du skjule unødvendige menuer og skifte til fuld skærm, og du kan vælge mellem forskellige visningstilstande. Hvis du eksempelvis ikke kan holde øjnene på teksten hele tiden (hvilket heller ikke anbefales grundet overbelastning af øjnene), kan du sætte en automatisk oplæser op, så du kan få hele dokumenter eller bare tekststykker læst højt af en digital stemme.

Intuitive redigerings- og eksportmuligheder

Det er som udgangspunkt skjult i Adobe Acrobat Reader, men du kan vælge at få vist et sidepanel, hvor du nemt kan navigere i filen, hvis du ønsker at hoppe til et bestemt afsnit af PDF’en. På samme tid kan du bruge den indbyggede søgefunktion til at identificere specifikke ord eller tekststykker på ingen tid. En anden smart ting er, at du kan indsnævre dine søgekriterier, så du eksempelvis søger i enten selve dokumentet eller bestemte afsnit, du kan målrette efter bestemte ord eller sætninger, og du kan konfigurere mere delikate indstillinger såsom store eller små bogstaver, bogmærker eller kommentarer.

Hvis du bruger PDF-dokumenter i forbindelse med gruppeprojekter, er det måske en fordel at vide, at du kan tilføje kommentarer ethvert sted på siden. Manipulering er også muligt. Ikke af tekstredigering, men i forbindelse med udvinding af tekst, hvilket er lige så nemt som at vælge og kopiere ordene. Det samme gælder billeder og ethvert andet område – du skal blot trække en boks omkring objektet.

I forhold til eksport af PDF-filer er udskrivning et meget almindelig valg. Her tilbyder programmet flere forskellige muligheder for tilpasning af elementer og specifikationer. Dokumentet kan desuden gemmes med alle ændringer og kommentarer i samme format, ren tekst eller endda leveres som e-mail ved at bruge en installeret e-mail-klient.

Enable registration in settings - general