Programmet, der fjerner malware

Malwarebytes er antivirusprogrammet, der beskytter din enhed mod malware og andre potentielle virussymptomer. Selvom din computer er blevet angrebet af malware, er det ikke sikkert, du som bruger lægger mærke til det. Typiske tegn på malware er, at din computer bliver sløv, fordi det uønskede program bruger mange af din computers ressourcer. Dernæst kan pop-ups programmer komme frem, og programmer kan åbne, uden du har bedt om det.

Fordi det i mange tilfælde kan være svært at vide, om ens computer er blevet angrebet, kan det kun anbefales, at din computer bliver scannet med jævne mellemrum. Og her er Malwarebytes det helt ideelle program.

 

Hvad er malware?

Helt grundlæggende er malware en fællesbetegnelse for forskellige skadelige programmer, som uønsket er blevet installeret på din computer. Malware kan angribe din computer, hvis du er kommet til at klikke på et ukendt link eller har downloadet et ukendt program.

 

Formålet med malware kan være forskelligt alt efter, hvem der står bag. Nogle har til formål at udspionere din adfærd på din computer, således private oplysninger om din bankkonto, kreditkort eller lignende kan udnyttes. Andre har til formål at overtage hele din computer og udsende spam derfra.

 

Hvorfor vælge Malwarebytes som antivirusprogram?

Hvis du er i tvivl, om din computer har fået malware, er det eneste rigtige at gøre at installere et program, der kan undersøge dette for dig. Et godt eksempel til dette formål er Malwarebytes, som i tiden er et af de førende anti-malware programmer. Det eneste, du skal gøre, er at downloade Malwarebytes til din computer, og programmet vil selv give besked, når det er tid til opdatering eller andet.

 

Malwarebytes renser helt ud i dine filer og i dine programmer. Hvis der skulle være mistænkelige programmer, vil disse blive listet, hvor du vil have mulighed for at vælge, om du vil beholde eller fjerne programmerne. Du kan med fordel installere et antivirusprogram fra AVG-Antivirus.dk, hvis du vil være helt sikker på, at din computer er beskyttet mod uønskede indgreb.

 

Malwarebytes findes både i en gratis og i en betalt version. Den største forskel herpå er real-time beskyttelsen. Den gratis version kontrollerer ikke downloadede programmer og lader derfor downloadingen fortsætte. Modsat lader dette sig ikke gå forbi af det betalte program.

 

Sådan beskytter du mod malware

Hvis du gerne vil beskytte din computer mod malware, kan du også selv gøre en indsats ved siden af Malwarebytes. Du kan eksempelvis have forholdsvis kritiske og logiske briller på, når du bevæger dig rundt på internettet. Selvom det nogle gange kan være svært at skelne, så kan malware i mange tilfælde undgås, hvis blot brugeren tænker sig om to gange, inden der trykkes på et bestemt link.

 

Derudover bør du som tommelfingerregel sige nej til dårlige programmer. Disse kommer som ofte med noget i bagagen – og det er ikke altid positivt. Hvis du vælger at installere et antivirusprogram, bør du vælge et, som har en god firewall. Denne kan i mange tilfælde beskytte mod virus og malware.