Vigtigheden af softwareopdateringer på din computer

Vi får dem alle fra tid til anden – disse små vinduer, som popper op og meddeler os, at der er softwareopdateringer til rådighed til vores computer. Tilfældet vil, at disse altid synes at vise sig, lige når vi er i gang med at foretage os noget, som synes at være vigtigt, så det er alt for bekvemt, at klikke på ”Påmind mig senere” tasten.

 

Senere bliver igen til sidst og vores lille pop-up ven vender endnu engang tilbage, plager os om at installere disse opdateringer og genstarte vores computer. Og ligesom ved deres sidste besøg så er vi lige i gang med noget og denne cyklus fortsætter. Imidlertid er denne underrettelse der ikke bare for at besvære os. Det er virkelig særdeles vigtigt, at vi opdaterer vores software.

 

Hvorfor skal jeg installere opdateringer

 

Softwareopdateringer udfører en mængde opgaver. De er til rådighed både for vores operativsystem og individuelle softwareprogrammer. En gennemførelse af disse opdateringer vil forsyne din computer med en mængde revisioner, så som tilføjelse af nye funktioner, fjernelse af forældede funktioner, opdatering af drivere, ordning af programmeringsfejl og allermest vigtigt, udbedring af sikkerhedshuller, som er blevet opdagede. Her er hjælp til opdatering af dit styresystem og software generelt:

 

Link til hvordan du opdaterer Microsoft Windows 10

Link til hvordan du opdaterer din Mac OS udgave

Link til et gratisprogram som hjælper med at opdatere din software

Link til antivirusprogram som kan sørge for at lukke sikkerhedshuller

 

Farerne ved softwaresårbarheder

 

En softwaresårbarhed er sædvanligvis et sikkerhedshul, eller svaghed fundet i et operativsystem, eller softwareprogram. Hackere udnytter denne svaghed ved at skrive en kode (for at målrette en specifik sårbarhed), som er emballeret i malware. Disse foretagender kan inficere din computer uden anden handling fra din side, end det at se en website, åbne en kompromitterende besked, eller ved afspilning af inficeret media.

 

Så snart den inficerer din computer, kan denne malware derefter stjæle data, tillade angriberen at opnå kontrol over din computer og endog bruge software på en måde, som det ikke fra først af var hensigten. Så også selv om disse softwareopdateringer synes at være et besvær, så tænk på det, som en forebyggende forholdsregel for din internetsikkerhed. Næste gang denne meddelelse kommer frem om at opdatere, så modstå udsættelse og fortsæt og tryk på ”Installér nu” tasten.