Er du sikker, når du betaler på nettet?

Internettet har gjort mange ting lettere for os. Men har det gjort os mere beskyttede? Vi handler på nettet, vi overfører penge, betaler regninger og tjekker vores netbank. Alt dette gør vi i god tro, og det kan man også sagtens, hvis blot man tænker sig om.
I denne artikel vil du få gode råd til, hvordan du kan betale sikkert på nettet, og herudover kan du blive klogere på, hvordan du færdes sikkert på internettet helt generelt.

Sådan betaler du sikkert hver eneste gang

Når det handler om betalinger, kan du nå rigtig langt ved at stille kritiske spørgsmål rettet mod webshoppen. Der er mange ting, man kan være opmærksom på, og herunder vil du får præsenteret fem essentielle ting, du hurtigt kan kigge efter.

 • E-mærket
  – E-mærket er til for en grund. Webshops med dette mærke er under skarp kontrol, og de er forpligtede til at overholde lovgivningen.
 • Priser
  – Kan du købe en fladskærm til en 20’er? Det er altid vigtigt at være ekstra kritisk overfor hjemmesider, der har urealistisk lave priser.
 • Kundeservice og kontakt
  – Hvis webshoppen ikke har tilføjet et kontaktnummer eller en e-mailadresse til deres kundeserviceafdeling, er det ikke et godt tegn, og du bør fortsætte med forsigtighed.
 • CVR-nummer
  – Hvis du handler hos en dansk virksomhed, er det et krav, at de skal oplyse deres CVR-nummer på hjemmesiden.
 • Læs anmeldelser
  – Hvis du har gennemgået de fire ovenstående trin og stadig er i tvivl, vil det være en god ide at tjekke hjemmesidens anmeldelser hos en objektiv hjemmeside.

Hvis du følger disse fem råd, bør det være stort set umuligt, at dine betalinger på nettet bringer dig i nogen form for økonomisk fare.

Gode generelle råd om færden på nettet

Nu er du sikker på, at du altid betaler sikkert. Men nettet er jo meget mere end blot webshops, og her får du tre gode råd til, hvordan du undgår svindel.

 • Hold øje med stavefejl og dårlige formuleringer.
  – Mange ’svindlere’ er ikke fysiske personer, der sidder og skriver personlige e-mails til dig. Det er oversatte e-mails, der bruges på flere sprog, og derfor kan der ofte opstå uheldige eller direkte ukorrekte formuleringer i svindelmails.
 • Lad computeren hjælpe dig
  – Sørg for altid at have en opdateret software og antivirus.
 • Lav sikre indbetalinger
  – Hvis du spiller på nettet eller indbetaler penge andre steder, bør du altid sikre dig, at du foretager sikre indbetalinger på nettet.

Hvor mange bliver snydt online?

Der er flere og flere, der bruger internettet hver dag. Derfor er der flere og flere, der betaler på nettet hver dag – og derfor bliver flere snydt.
Det er desværre ikke altid, at andre mennesker vil dig det bedste, og det oplevede næsten 40.000 mennesker i 2017. Dette er en stigning på over 10% siden 2016, og det virker kun som om, at stigningen fortsætter.
Derfor er det vigtigt, at du passer på dig selv, ligegyldigt om du chatter med en veninde, køber tøj eller lave indbetalinger til din spillekonto hos et online casino.