Råd til at styrke IT-sikkerheden når du spiller poker online

Begrebet IT-sikkerhed fylder mere og mere i dagens Danmark. De fleste af os sidder foran computeren dagligt – ofte når det gælder vores arbejde, men også særligt når vi chatter med venner og familie på Facebook, onlineshopper nyt tøj til garderoben eller spiller poker online i fritiden. Mulighederne online er næsten uendelige, og det er efterhånden kun fantasien, der sætter grænser for, hvad vi kan foretage os på vores computere. Når vi efterhånden bruger meget af særligt vores fritid online, er det altså også vigtigt at huske på sikkerheden. Selvom de mange muligheder på World Wide Web ofte sættes i forbindelse med noget positivt, må vi ikke glemme, at der også ofte lurer farer forude, som vi skal være opmærksomme på.

Et eksempel på et sted online, hvor der færdes rigtig mange, er websites, hvor du kan spille poker. At spille poker online er efterhånden blevet noget, som er mere og mere populært blandt mange – unge såvel som ældre. Det er ikke altid, at der spilles om høje beløb, men uanset hvad, er det vigtigt, at du passer på din computer, dig selv og dine penge. Hvis du spiller poker online, er det derfor en meget god idé, at du er særligt opmærksom på dine personlige oplysninger, så du undgår svindel, snyd og uvelkomne gæster på din personlige bruger.
Inden man begiver sig ud på forskellige poker websites, hvor der spilles om høje gevinster, er det væsentligt, at få styr på sin sikkerhed. Det kan være svært at holde styr på, hvordan man egentlig styrker sin IT-sikkerhed, når der spilles poker online. Så hvis du allerede spiller poker online, eller blot går med denne tanke i overvejelserne, og har brug for et par tips til pokerens regler, og hvordan du styrker din IT-sikkerhed, er du kommet til det rigtige sted!

 

Hvad skal jeg have styr på inden jeg starter med at spille poker online?

Poker er efterhånden blevet et verdensomspændende spil, som de fleste enten kender til, eller har som fritidsbeskæftigelse. Spænding og taktik er to store faktorer, der er med til at karakterisere poker og gøre spillet populært blandt mange. For at din oplevelse med at spille poker online bliver bedst mulig, er det først vigtigt, at du har styr på de grundlæggende poker regler. Her er det særligt vigtigt, at du ved noget om de forskellige kortsammensætninger og deres værdi. En kortsammensætning på fem kort kaldes for ’en hånd’. Forskellige hænder i poker har forskellige styrker, som det er vigtigt at kunne skelne mellem, da spilleren med den stærkeste pokerhånd vinder medmindre spillet bliver uafgjort. ’Fire ens’, ’straight flush’ og ’royal flush’ er de stærkeste pokerhænder, hvor ’et par’ og ’højt kort’ er kortsammensætningen med svagest rangering. Når de forskellige kortsammensætninger og grundlæggende regler så småt begynder at sidde på rygraden, er det tid til at lære og skelne mellem forskellige typer af pokerspil. Nogle af de mest populære f.eks. Texas Hold’em og Omaha. I den forbindelse findes der forskellige hjemmesider, hvor du kan læse meget mere om pokerens regler, så du bliver klædt på bedst muligt, inden du begiver dig ud i online pokerens verden.

 

IT-sikkerhed og poker online går hånd i hånd

Når du har styr på reglerne, er det vigtigt, at du har styr, hvordan du kan styrke din sikkerhed, når du spiller poker online. Der færdes dagligt rigtig mange på forskellige poker websider, og heriblandt er der desværre også uvelkomne gæster, som du skal være særligt opmærksom på.

Der er mange ting, som du kan gøre for at styrke computerens sikkerhed og holde styr på dine personlige oplysninger.

  • Et af de vigtigste råd er, at du altid husker på at bruge din sunde fornuft, når du spiller poker online. Modtager du nogle links i et pokerforum, der virker mistænksomme? Så lad være med at trykke på dem. Download heller ikke programmer, medmindre du har lavet grundig research og kender til dem. På den måde kan du undgå at få installeret spyware på din computer, der ofte finder vejen til din computer gennem links og forskellige programmer, som du downloader eller trykker på.
  • Har du ikke et installeret et fast antivirus program på din computer? Så vil det være en god idé at gøre dette. Et godt antivirus program, der passer til dine behov, kan være med til at styrke din computers sikkerhed.
  • Selvom det er nemmere at bruge samme kodeord, som man altid gør, er det en meget god idé at bruge 5 minutter ekstra på at lave et nyt kodeord til din personlige bruger. Undgå at hackere forsøger at logge sig ind på din bruger, og skift derfor også gerne dit kodeord løbende. Dette kan være med til at passe på dine personlige oplysninger (heriblandt kontooplysninger), når du spiller poker online.

Vi håber, at du med denne artikel er blevet lidt klogere på, hvordan du kan styrke din IT-sikkerhed, når du spiller poker online.